Food

Faux Rice

Jun 15, 2016


If you’re anything like me, saying “no” to grain related foods can be difficult. Now you don’t have to. Cauliflower is finally getting its time in the limelight. Why is that? The vitamin-rich, low-calorie veggie has been behaving like a carb. Cauliflower ‘rice’ has been taking the Pinterest and blogging world by storm with its endless supply of recipes and ideas (cauliflower pizza crust, and cauliflower bread to mention). Surprisingly, making cauliflower rice is very simple- especially if you have a food processor.

Take one head of this vegetable and simply pulse it in the processor, or by using a box grater. After a couple minutes, the consistency looks like fine/fluffy rice and from there you can steam, sauté, boil, or dare I say microwave for a couple minutes to soften it up. One cup (around 100 grams) equates to 25 calories, and includes less than 5 grams of carbohydrates. If you’re in the U.S. many stores including Trader Joe’s are now selling fresh and frozen grated cauliflower ‘rice’ to make it that much easier to cook with.



穀物を召しあがらない方はそれに似た食べ物を探すのはとても難しいですね。もう探す必要はありません。カリフラワーは注目の食品ですが、なぜでしょう?ビタミン豊富、低カロリーの野菜が炭水化物のようになります。カリフラワーライスはPinterest(米国SNS)で紹介され、エンドレスなレシピ案や調理方法を世界中のブロガーから紹介されています。(カリフラワーピザクラスト、カリフラワーパン等)カリフラワーライスは、特にフードプロセッサーがあればとても簡単に作れます。

カリフラワーを、単純にフードプロセッサーか箱型おろし器を使って細かく砕いてください。段々、ふわっとしたご飯のようになってきたら、蒸したり、ソテーしたり、茹でたり、レンジに数分いれて柔らかくするのも良いですね。1カップ(100グラム)は25キロカロリーほどで、5グラム以下の炭水化物量です。アメリカでは、Trader Joe’sのようなヘルシー志向のスーパーで、新鮮な冷凍カリフラワーライスが売られているので、簡単に調理することも可能です。