Granola is something that I’ve always loved snacking on growing up. However, it’s hard to find one that’s suitable for our health, relatively inexpensive and one that you can feel good about eating. I’ve played around when a ton of recipes but one I keep coming back to is loaded with potassium, Omega-3’s and 6’s, protein, fiber, healthy fats, and skin boosting properties. Plus it’s gluten free, vegan, and is reminiscent to banana bread. What I love about making granola is the creativity you’re allowed when making it. I use what I already have in my kitchen. As long as you have rolled oats and a couple binders (coconut oil, agave, raw honey, maple syrup, etc.) you can play around with as many ingredients as you want. If I want a little boost/pick me up I’ll infuse banana into the mix. If you are banana intolerant you can substitute it for sweet potato, pumpkin, or even beets! If I want more Superfood components I’ll add more of those in. It kind of depends on what I’m feeling at the moment and what I already have available in my kitchen that needs to be used. The key to granola is baking it slowly (350 degrees Fahrenheit) and evenly. As tempting as it is, try not to mix it while baking. The more you don’t touch it, the bigger the chunky clusters you get (my favorite part)!
Big thank you to TOTAL Foods for letting me use your kitchens while I’m here in Tokyo! I more than appreciate it and it’s been fun cooking alongside you 🙂
Ingredients:
Gluten-Free Rolled Oats
Walnuts
Pecans/Almonds
Super Seed & Ancient Grain Blend (Chia Seed, Sprouted Buckwheat, Sprouted millet, Red Quinoa, Amaranth, Golden Flax Seeds, and Hemp Seeds)
Pumpkin Seeds
Cold Pressed Coconut Oil
Agave Syrup
Banana
Unsweetened Wild Blueberries
Unsweetened Cranberries
Goji Berries
Coconut Flakes
大好きなおやつとして、いつもグラノーラを食べてきましたが、健康でリーズナブルなものを見つけるのは難しいです。色々と自分で試作してみましたが、やはり戻るところは、カリウム、オメガ3、オメガ6、プロテイン、繊維、ヘルシーな脂肪、そして肌に良いものです。プラス、それはグルテンフリーで、ビーガンのバナナブレッドを思い起こさせます。グラノーラ作りが大好きなことは、自由に創造して遊べるからです。私は、キッチンにあるものを使います。オートミールとココナッツオイル、アガベ、生の蜂蜜、メープルシロップ等がある限り、好きなアイテムで何でも作ることができます。少しエネルギーが欲しい時は、バナナを投入します。バナナが苦手な方は、その代わりにスイートポテト、パンプキン、もしくはビーツを代用してください。よりスーパーフードを使いたければ、それも良いですね。その時に思いついた感覚でキッチンにあるもの次第でできてしまいます。グラノーラを作るときキーになることは、ゆっくりと均一に焼くことです(350度)。焼いている間にかきまぜたりしないでください。触らないほど、より大きくチャンキーな塊になります(私の一番好きなところ)!
東京滞在中にキッチンを使わせていただいたTOTAL FOODS、ありがとう!言葉では言い表せないほど感謝しているし、一緒に作ることが楽しいです。
材料:
グルテンフリーオートミール
ウォルナッツ
ピーカン/アーモンド
スーパーシード&穀物ブレンド(チアシード、発芽そば、発芽雑穀、レッドキノア、アマランス、ゴールデン亜麻種子、大麻の種子)
かぼちゃの種
コールドプレスされたココナッツオイル
アガベシロップ
バナナ
甘くないワイルドベリー
甘くないクランベリー
ゴジベリー
ココナッツフレーク