Food

The McVegan

Oct 16, 2017




In Tampere, Finland something has been quietly making waves in the fast food industry. The holy grail of all fast food restaurants has just announced that they started testing a soy-based patty, and they dubbed it the McVegan. That’s right, McDonald’s is hopping on the wellness bandwagon… well sort of. As of last year they also announced that they would be switching to chicken that’s largely antibiotic-free, and in July they started topping their burgers with kale. It’s not an insane improvement and simply throwing kale on processed food doesn’t make it “healthy” but it’s a pretty vast upgrade for this fast food chain. As to when this vegan burger topped with a vegan sauce will be released, we’re unsure of, but it’s interesting to see the progression of what is commonly known as an American (yet now worldwide) staple to fast food get semi progressive. Who knows, if this burger becomes a hit maybe we’ll be seeing dairy free options from them… one can always dream can’t they?





フィンランドのタンペレでは、ひそかにファーストフード産業に動きがあります。すべてのファーストフードレストランで、大豆ベースのパテをテスト販売し始めたばかりで、McVeganと名付けました。その通り、それはマクドナルドで、健康志向のトレンドに乗り始めています。去年は、抗生物質を含まない鶏肉に切り替えると発表し、7月にはハンバーガーにケールをトッピングし始めました。 それは非常識な改善方法ではなく、単に加工食品にケールを取り入れても「健康的」には至らないが、ファーストフードチェーンにしてはかなりのアップグレードと言えます。このビーガンバーガーがビーガンソースでトッピングされるようになるのか等、ファートフード大国アメリカの(現在でも世界中で)定番と言われるものが、少し進化する出来事は興味深いことです。このハンバーガーがヒットするか誰もわかりませんが、将来、彼らから乳製品フリー商品も期待できそうです…そんな夢を見られそうですよね?