This granola and I have quite the history. It’s gone through many adaptations and I’ve even shared it with Total Foods in Tokyo, Japan. Granola has always been one of my favorite types of cereals. I live for the crunchy clustery goodness it provides. However, granola is usually filled with different types of unwanted syrups (hello corn or soy), and preservatives I’m not a fan of.
このグラノーラと私の間にはかなりの歴史があります。 色々と多くの改良をこれまで加えてきました。因みにTotal Foodsでご紹介した事もあります。 グラノーラはいつも私のお気に入りのシリアルタイプのひとつです。 私はグラノーラのカリカリした食感の良さのために生きていると言っても過言ではありません。 しかし、グラノーラには通常、さまざまな種類の不要なシロップ(ハローコーンや大豆)が含まれています。保存料はあまり好きではありません。
I wanted to create a granola that had healthy fats, potassium, fiber, and plant protein. All of which this granola has. It’s naturally semi sweet due to the infusion of banana that’s baked into the oats, and it definitely doesn’t taste artificial like some commercial granolas do. Not to mention, the heaping amount of cinnamon that’s in there also helps regulate blood sugar as well.
私はヘルシーな脂肪分、カリウム、繊維、そして植物性タンパク質を使ったグラノーラを作りたかったのです。 グラノーラの目指すべき形です。 オート麦に焼き込まれているバナナのおかげで自然な甘さがあり、そしてそれは市販のグラノーラのように人工的な味わいとは別物です。 言うまでもなく、そこに含まれている多くのシナモンは血糖値を調整するのに役立ちます。
INGREDIENTS
3 cups of organic gluten free rolled oats
1 ripe banana (large)
1 Tbsp coconut sugar
1/4 cup organic coconut oil
1 Tbsp of organic maple syrup
Raw walnuts (about 1/2 cup)
Raw pecans (about 1/2 cup)
Raw cashews or almonds (optional)
Lots of cinnamon
1 tsp vanilla extract
2 Tbsp hemp seeds
2 Tbsp chia and flax seeds
Handful of unsweetened coconut flakes (optional)
Handful of dried goji berries (optional)
Handful of dried wild blueberries (optional)
METHOD
1. Preheat your oven to 350 degrees F.
2. In a large bowl, mix together the oats, nuts (I break mine up or buy them in pieces), chia/flaxseed, hemp seeds, and coconut sugar.
3. In a small bowl, mash the banana with a fork until it reaches a smooth consistency. Set aside.
4. In a small saucepan over medium heat, warm the coconut oil and vanilla extract. Once it’s melted, add the mashed banana, maple syrup until it reaches a smooth consistency.
5. Pour the saucepan mixture over the large bowl of dry ingredients. Stir, stir, stir.
6. Spread mixture evenly onto 1 large baking sheet with parchment paper. Make sure that the granola isn’t overcrowded. I usually pat it down with my hands to ensure that everything is clumped together without leaving gaps in the spread.
7. Bake for 24-28 minutes. You want to keep an eye on the oven. It’s really easy to burn granola. If you want large clusters, avoid tossing the granola while it’s baking.
8. Once the granola is visibly browned, take it out of the oven.
9. Once completely cooled, hand break your granola up, add in the coconut flakes, dried goji and wild blueberries. Keep in mind the toppings can be personalized. I tend to always use coconut flakes, goji and wild blueberries for their antioxidant properties but feel free to do add whatever in!
10. Store in an airtight container and enjoy for a couple weeks or so.
材料
有機グルテンフリーのロールオーツ 3カップ
熟したバナナ(大)1つ
ココナッツシュガー 大さじ1
オーガニックココナッツオイル 1/4カップ
オーガニックメイプルシロップ 大さじ1
生クルミ 大体1/2カップ
生ペカン 大体1/2カップ
生カシューナッツ/生アーモンド (オプション)
たくさんのシナモン
バニラエキス 大さじ1
ヘンプシード 大さじ2
チアシード/アマニシード 大さじ2
無糖ココナッツフレーク 一握り (オプション)
ドライゴジベリー 一握り (オプション)
ドライワイルドブルーベリー 一握り(オプション)
調理方法
1. オーブンを華氏350度に予熱する
2. 大きなボウルに、オート麦、ナッツ(粉にするか、小片の物を買う)、チア/アマニ、ヘンプの種、そしてココナッツシュガーを一緒に混ぜる。
3. 小さなボールの中で、バナナをなめらかになるまでフォークで磨り潰し、脇に置きます。
4. 中火以上の小さな鍋で、ココナッツオイルとバニラエキスを温めます。 それが溶けたら、磨り潰したバナナとメープルシロップを加えて滑らかになるまで混ぜます。
5. #4.で作った物を大きなボウルに移し、ドライ加工の材料を加えます。そしてひたすらかき混ぜます。
6. 混ぜ合わせた物を大きなベーキングシート(パーチメント紙と一緒に)の上に均一に広げます。 グラノーラが過密にならないようにしてください。 私は普段、ムラや隙間ができないように手を使って軽くたたきながら均一に伸ばしています。
7. そして24〜28分焼きます。 グラノーラはとても燃えやすいので、オーブンの中も見守りながら調整してください。 大きな固まりを作りたい場合は、なるべく焼いている間に振動を与えないように気を付けてください。
8. グラノーラに焼き色がついてきたら、オーブンから取り出します。
9. 完全に冷えたら、グラノーラを手で割って、ココナッツフレーク、ドライゴジベリー、ワイルドブルーベリーを加えます。 トッピングは色々と工夫して楽しめます。 私はいつも抗酸化作用を増すためにココナッツフレーク、ゴジベリー、そしてワイルドブルーベリーを使う事が多いですが、何でも足せますので、遠慮なく色々と試してみてください!
10. 密封容器に保管し、数週間ほどは楽しめると思います。.