I had some verrrrry ripe bananas hanging out in the fridge so I thought no better way to put them to use than to bake. These cacao cookies are probably the easiest vegan cookies you could make considering there’s only 3 main ingredients, one of which being the cacao powder. All you’ll need are some ripe bananas and rolled oats. In this recipe I’ve included my favorite add-in’s (one of which making them a bit magical, hint- Moon Juice’s dusts) but feel free to modify as you see fit.
INGREDIENTS
(all organic if possible)
2 medium ripe bananas
2 cups of rolled oats (I use gluten free)
1 Tbsp fair trade cacao powder
1 tsp vanilla extract (optional)
1 Tbsp chia seeds (optional)
Handful of walnuts (optional)
1 scoop of Vital Proteins Collagen (optional, omit if vegan)
1 tsp of Moon Juice’s Beauty Dust (optional)
METHOD
1. Preheat the oven to 350 degrees F.
2. In a blender or food processor, pulse rolled oats until it becomes a flour-like consistency. It doesn’t need to be completely blended, I typically keep mine a little thicker. The rolled oats also don’t need be blended. I just like the consistency of the cookie better when I do.
3. In a large mixing bowl, mash the ripe bananas, and combine the blended oats. Mix, mix, mix. Then add the cacao powder. Mix again. You might have to use your hands to combine all the ingredients together.
4. If using add-in’s place the rest in the bowl and mix again until everything is combined and forms a batter.
5. Scoop the batter onto a lined baking tray and bake for about 18-20 minutes.
6. Store in an airtight container for a couple of days and enjoy!
私の冷蔵庫にとても熟したバナナがあったので、私はそれらを焼くのではなく、何かに利用しようと考えました。これから紹介するカカオクッキーには大きく3つの主成分しかないということを考えると、ビーガンクッキーの中で一番簡単と言えるでしょう。準備するのはカカオパウダー、熟したバナナ、そしてロールドオーツ麦だけです。 このレシピでは、私のお気に入りのオプションを足していますが、気軽に変更してください。
材料
(可能であれば全てオーガニック)
•熟した中サイズのバナナ2本
•ロールドオーツ麦2カップ(私はグルテンフリーを使います)
•フェアトレードカカオパウダー大さじ1杯
•バニラエキス小さじ1杯(オプション)
•チアシード大さじ1杯(オプション)
•クルミ一握り(オプション)
•バイタルプロテインコラーゲン1杯(オプション、ビーガンの場合は省略)
•ムーンジュースのビューティダスト小さじ1杯(オプション)
作り方
1.オーブンを180度に予熱します
2.ブレンダーかフードプロセッサーで、ロールドオーツ麦が小麦粉のような粘り気になるまで混ぜます。完全にブレンドする必要はありません。私は普段、少し硬めにします。 ロールドオーツ麦も混ぜすぎる必要はありません。 個人的に私は弾力のあるクッキーが好きです。
3.大きなボウルに熟したバナナをマッシュし、オーツ麦と混ぜ合わせます。しっかりと混ぜ合わせたら、カカオパウダーを加えもう一度混ぜ合わせます。手を使うと、よりしっかり全ての成分を混ぜ合わせることが出来ます。
4.オプションを使用する場合は、残りをボウルに入れ、すべてが混ざり合い、更にバッター状になるまで混ぜます。
5.出来たものを裏地の付いたベーキングトレイにすくい取り、約18〜20分間焼きます。
密閉容器に数日間保管してお楽しみください!