When a recipe fails but turns into something unexpedly great. Microwavable mug cakes are super in and have been for awhile, but I couldn’t seem to figure out how to make a healthier one that turned out well. So instead, I made a cross between a mug cake and an oatmeal bake. It’s still microwavable so it. is. fine. i guess 🙃But seriously, not mad about how this turned out either.
INGREDIENTS
(ALL ORGANIC IF POSSIBLE)
1/2 cup oats (I used gluten free)
1/2 mashed banana
1 flax egg (1 tbsp ground flax meal with 2 tbsp water)
1/2 tsp vanilla extract
1 tsp lakanto monk fruit sweetener (optional, you can omit using a sweetener or use sugar, stevia, etc)
1/2 cup nut mylk (I used almond)
1 tbsp cacao powder
3 tbsp wild blueberries (I used frozen)
1 tbsp chia seeds (optional)
METHOD
1. Mix everything together in a microwavable safe bowl/mug and cook on high for 2-3 minutes. I started at 2 minutes, stirred, and cooked again for another minute and I liked the consistency.
2. Top with blueberries, cinnamon and nut butter.
レシピが失敗しても、予想外に素晴らしいものに変わる時ってありますよね。電子レンジで作るマグカップケーキは非常に作りやすく、気に入ってしばらく作っていました。しかし、なかなか健康的に作ることに苦戦していました。しかし今回、マグカップケーキとオートミール焼きのレシピを掛け合わせて作ることができました!電子レンジを使っているので、これもマグカップケーキですよね。
材料(可能であれば、すべてのオーガニック)
オート麦1/2カップ(私はグルテンフリーを使用しました)
マッシュしたバナナ1/2本
フラックスエッグ1個(大さじ2の水に対し大さじ1杯のフラックスパウダーを混ぜたもの)
バニラエキス小さじ1/2
ラカントモンクフルーツ甘味料小さじ1/2(オプションです。甘味料の使用を省略するか、砂糖、ステビアなどでも可能です)
カップナッツミルク1/2カップ(私はアーモンドを使用)
カカオパウダー大さじ1
ワイルドブルーベリー大さじ3(冷凍使用)
チアシード大さじ1(オプション)
作り方
1.電子レンジ可能なボウルかマグカップに材料のすべてを混ぜ合わせ、2〜3分間高温で調理します。 私は2分から始めて、止めてかき混ぜ、そしてもう1分間再び調理し、自分好きな硬さで止めてください。
2.ブルーベリー、シナモン、ナッツバターを上に乗せたら完成です!