Only 2 Ingredients Required
(Low Fodmap, Vegan, and Gluten Free Friendly)
Chia seed puddings have always been one of my favorite go-to breakfasts or late night snacks. There’s been plenty of times where I’ve woken up and didn’t want to deal with breakfast, but having these readily available makes it pretty simple. It’s also nice knowing that they’re completely customizable. With that being said, there’s only 2 required ingredients (chia seeds and milk) and the rest can be modified. I love cinnamon, it’s a great beauty spice while also helping regulate blood sugar. I add to it most of my dishes since it provides a sense of sweetness without having to add any additional sweeteners, but it’s completely optional. Down below I’ll include some of my preferred optional add-ins.
Ingredients
4 Tbsp Chia Seeds
1 cup of non dairy milk (I used hemp)
Optional Add-Ins
1/2 tsp of cinnamon (optional)
1/2 tsp vanilla extract (optional)
1 tbsp maple syrup or different type of sweetener (optional)
For Serving
Blueberries
Strawberries
Sunflower Seed Butter
Coconut Flakes
Coconut Yogurt
Method
1. Place chia seeds, milk, and cinnamon in a mixing bowl. If you’re using any additional add-ins, place them in the bowl. Combine everything together.
2. Cover and leave in the refrigerator overnight, or until everything is congealed. The pudding should be thick. If watery, add more chia seeds, stir and refrigerate for a little while longer.
3. Once the pudding has reached your desired consistency, enjoy it as is or layer toppings in a jar (I use Weck jars). Will keep in the fridge for 3-4 days.
たった二つの材料で作れます
(低フォドマップ、完全菜食、そしてグルテンフリー)
チアシードプリンは私のお気に入りの朝食だったり、深夜の軽食の一つです。 朝から朝食の準備などをしたくないといった事が多々ありましたが、これはとても簡単に作れます。 そして自分好みに簡単に出来る事もうれしい事の一つです。必要な材料は2つ(チアシードと牛乳)だけで、あと残りはいくらでも自分好みに併せて変更できます。 私の場合はシナモンが大好きで、血糖値を調整してくれる素晴らしい美容スパイスとして取り入れています。 また別途甘味料を追加しなくても甘さを感じられるので、私は殆どの料理に取り入れていますが、これは完全に私オリジナルのオプションです。 下のリストには私が好むオプションをいくつか含めています。
材料
チアシード 大さじ4杯
非乳製品ミルク 1カップ(私はヘンプを使います)
オプショナル材料
シナモン 小さじ1/2
バニラエキス 小さじ1/2
メープルシロップ/その他の甘味料 小さじ1
トッピング材料
ブルーベリー
ストロベリー
サンフラワーシードバター
ココナッツフレーク
ココナッツヨーグルト
手順
1. チアシード、牛乳、シナモンをミキシングボウルに入れる。 オプションを追加する場合はこのタイミングで一緒にボウルに入れます。 すべてを混ぜ合わせてます。
2. カバーをして冷蔵庫に一晩、またはすべてが固まるまで放置する。 プリンは厚くする必要があります。 水っぽい場合は、チアシードを追加して、もう少しかき混ぜて冷蔵します。
3. プリンがあなたのお好みの固さになったら、そのまま楽しむか、またはジャーに移してトッピングと一緒にを重ねます(私はWeckジャーを使います)。 冷蔵庫に3〜4日間保管します。