I think we can all agree that getting a little more immune-boosting foods in our diet is crucial right now. As of late, this has been my current smoothie obsession and it just so happens to have natural sources of vitamin c, contains beauty benefits such as antioxidants, anti-aging, and anti-inflammatory properties, all while supporting digestion. Not to mention it’s chock-full of healthy fats, fiber, and protein to keep you full for hours.
Key Ingredient Benefit Breakdown:
Orange: vitamin C, fiber, folate (vitamin B9 or folic acid), thiamine (vitamin B1), potassium, antioxidants.
Oranges are a great source of phenolic compounds, specifically flavonoids which provide most of their antioxidant properties.
Ginger Root: anti-inflammatory, antioxidant, anti-nausea, may help reduce muscle pain, can lower blood sugar, improve heart disease risk factors, aids to help chronic indigestion.
Gingerol is the main bioactive compound in ginger, which is what’s responsible for its medicinal properties. Ginger is known for a plethora of things but improving immunity, brain function, indigestion, and lowering cholesterol levels are some of the top benefits.
Raw Cacao: magnesium, iron, potassium, copper, zinc, selenium, flavonoids, phenylethylamine, anandamide, and contains antioxidants.
Raw cacao powder is an excellent source of magnesium, which is essential for energy production. Magnesium helps support our brain, nervous system, and can support healthy blood pressure. Cacao contains iron, potassium, copper, zinc, manganese, and selenium. Cacao also has cardiovascular, cognitive, metabolic and positive hormonal (including anti-aging hormones) benefits.
Ingredients
1/2 cup water
1.5 cup of ice
1/2 of a fresh orange
1 inch knob of fresh, peeled ginger
2 tbsp of raw cacao powder
2 scoops of collagen (I use Vital Proteins unflavored collagen)
2 tbsp tahini
1 tbsp chia seeds
1 tbsp ground flax or hemp seeds
a couple dashes of cinnamon
sweetener of choice (I use liquid stevia)
If Vegan or Omitting Protein Powder See Here:
The protein powder is totally optional, if you’d like to omit double up on the chia and flax seeds.
Method
Throw everything into a blender and blend on high. If you’re having trouble blending, turn off the blender, combine all ingredients with a spoon, return the lid to the blender and slowly repeat this process. If necessary, you can add more liquid to get it going. Because I love to eat my smoothies with a spoon (helps promote digestion), the thicker the better (for me). Once your smoothie has reached your desired consistency, top with cereal, granola, cacao nibs, or more nut/seed butter.
今のこの世の中の状況を考えると、私たちの食事の中に免疫力を上げる食品をもっと取り入れたいと考えますよね。最近このスムージーが私のお気に入りで、天然のビタミンCを摂取し、消化をサポートしながら、抗酸化、アンチエイジング、抗炎症特性などの美容効果が含まれています。 言うまでもありませんが、健康的な脂質、食物繊維、たんぱく質がぎっしり詰まっているので何時間も満腹感が持続します。
主要成分のおさらい:
オレンジ:ビタミンC、繊維、葉酸(ビタミンB9または葉酸)、チアミン(ビタミンB1)、カリウム、酸化防止剤。
オレンジはフェノール化合物、特に抗酸化特性のほとんどを提供するフラボノイドの優れた供給源です。
ショウガの根:抗炎症、抗酸化、吐き気をおさえる、筋肉痛の軽減、血糖値の低下、心臓病の危険因子の改善、慢性消化不良の改善に役立ちます。
ギンゲロールはショウガの主要な生理活性化合物であり、その薬効成分となっています。 ジンジャーは非常に多くの効能で知られていますが、免疫力、脳機能、消化不良、コレステロール値の低下が最大のメリットの一部です。
ローカカオ:マグネシウム、鉄、カリウム、銅、亜鉛、セレン、フラボノイド、フェニルエチルアミン、アナンダミド、および酸化防止剤が含まれています。
ロー(非加熱の)カカオパウダーは、エネルギー生産に不可欠なマグネシウムの優れた供給源です。 マグネシウムは脳、神経系をサポートし、健康的な血圧をサポートします。 カカオには、鉄、カリウム、銅、亜鉛、マンガン、セレンが含まれています。 カカオには、心血管系、認知系、代謝系、およびポジティブなホルモン(抗老化ホルモンを含む)の利点もあります。
材料
水1/2カップ
氷1.5杯
新鮮なオレンジ1/2個
新鮮な皮をむいた生ジンジャー2.5cm角
ローカカオパウダー大さじ2杯
コラーゲン2スクープ(私はVital Proteinsの無味コラーゲンを使用)
タヒニ大さじ2杯
チアシード大さじ1杯
麻の種子大さじ1杯
シナモン少々
好みの甘味料(液体ステビアを使用)
作り方
すべてをブレンダーに投入し、高速でブレンドします。ブレンドに問題がある場合は、ブレンダーをオフにし、材料をスプーンで混ぜ、蓋をしてブレンドする。このプロセスをゆっくり繰り返します。必要に応じて、液体を追加するとブレンドしやすいです。私はスムージーをスプーンで食べるのが好きなので(消化を促進するのに役立ちます)、濃い方が好みです。 スムージーが目的の硬さになったら、シリアル、グラノーラ、カカオニブや、ナッツまたはシードのバターを加えます。