Have you ever needed a few cups of broth in a recipe and didn’t have it? That’s me all the time. Instead of rushing to the store to buy a very watered down boxed broth, I suggest you make your own! If you’re an avid vegetable lover, then this will be a breeze. All you’ll need to do is collect your vegetable scraps from your daily cooking, place them in a reusable bag or Tupperware, and freeze them. Depending on the size of your household, you may be able to fill up your container within a few weeks. I typically use a gallon size reusable bag along with a few small Tupperware. This little cooking hack has saved me from having to go to the store randomly and providing me with some nourishing broth to sip on for weeks. I’ll be taking you through two ways to make this- an Instant Pot version and a stovetop version. Ps. So let’s get into it!
2-4 bay leafs
handful of black peppercorns (optional)
1/4 cup of extra virgin olive oil
a few cloves of crushed garlic (optional)
1 tsp of sea salt (to start)
fresh cracked black pepper
all of your frozen veggie scraps + any bones
INSTANT POT METHOD
1. Place everything into the Instant Pot.
2. Fill with water until the scraps are covered.
3. Add aromatics, spices, and oil.
4. If your scraps contain bones then use the “Pressure Cook” button on the “High” setting, for 1 hour and 30 minutes. You can let it naturally release if you want but it’s not necessary.
5. If your scraps don’t contain bones, then use the “Pressure Cook” button on the “Low” setting, for 1 hour. You can let it naturally release if you want but it’s not necessary.
6. Season as you go to ensure your broth is not too salty.
7. Strain your broth and compost the remaining scraps!
8. Store in an airtight container in the fridge or freeze for later. I typically have one container in the fridge and another in the freezer.
STOVE TOP METHOD
1. Place all of the scrap contents into a large soup pot with a lid.
2. Cover the contents with water.
3. Then add aromatics, spices, and oil.
4. Bring the contents to a boil, then simmer on low for 3-4 hours.
5. Stir every once and awhile and adjust spices and herbs along the way.
6. Strain your broth and compost the remaining scraps!
7. Store in an airtight container in the fridge or freeze for later. I typically have one container in the fridge and another in the freezer.
Notes*- If you feel like your broth isn’t flavorful enough, simmer for longer. This process does take awhile but I promise it will get there!
レシピにブイヨン数カップが必要なのにもかかわらず、家になくて困った事はありませんか? 私はいつもそんな状況になります。 急いでお店に買いにいく代わりに、自分で作ることをお勧めします!もしあなたが野菜愛好家なら、とても簡単です。毎日の料理からでる野菜のスクラップ(皮やヘタなど)を集めて、それらを袋や保存容器に入れて、冷凍しておくのです。 世帯の規模によっては、数週間以内に容器をいっぱいにすることができるでしょう。 私は通常、ガロンサイズの再利用可能なバッグといくつかの小さなタッパーウェアを使用します。この小さな工夫により、私はランダムに店に行く必要がなくなり、何週間も栄養たっぷりのスープが手に入りました。これを作るインスタントポットバージョンとコンロバージョンの2つの方法を紹介します。それでは、始めましょう!
ベイリーフ 2-4枚
黒胡椒1握り(オプション)
エキストラバージンオリーブオイル1/4カップ
砕いたニンニクのかけら(オプション)
シーソルト小さじ1
砕いた黒コショウ
冷凍野菜のスクラップすべて+骨ならなんでも
インスタントポットメソッド
すべてをインスタントポットに入れます。
スクラップが覆われるまで水を入れます。
アロマ、スパイス、オイルを加えます。
スクラップに骨が含まれている場合は、「高」設定の「圧力鍋」で1時間30分。
スクラップに骨が含まれていない場合は、「低」設定の「圧力鍋」で1時間。
スープが塩辛くなりすぎないように、味付けをします。
スープを濾して、残りのスクラップは堆肥に利用します。
冷蔵庫の密閉容器に保管するか、後で使用するために冷凍します。 私は通常、1つのコンテナを冷蔵庫に、もう1つのコンテナを冷凍庫に入れています。
ストーブトップメソッド
すべてのスクラップの中身を蓋付きの大きなスープポットに入れます。
スクラップを水で覆います。
次に、アロマ、スパイス、オイルを追加します。
中身を沸騰させ、弱火で3〜4時間煮ます。
時々かき混ぜて、途中でスパイスとハーブを調整します。
スープを濾し、残りのスクラップは堆肥に利用します。
冷蔵庫の密閉容器に保管するか、後で使用するために凍結します。 私は通常、1つのコンテナを冷蔵庫に、もう1つのコンテナを冷凍庫に入れています。
注*-スープの風味が十分でない場合は、長時間煮てください。このプロセスにはしばらく時間がかかりますが、希望通りになることをお約束します。